Doh yang licin sikit setelah ditambah tepung, margerin, susu, gula dan yis yang telah direndam dalam air suam.. Memang betul la yis yang i beli tu dah mati.. Still tak naik jugak.. So i letak sedikit soda bikarbonat.. hehe.. Lepas ni kena guna teknik 'water roux', refer dekat my previous entry. Ada explanation dekat situ.. Credit to Kak Nor Terengganu..
Sudah ditambah accessories@toppings.. Semua yang express ~ Prego sauce, sausage, daging burger yang telah dihancurkan, mix vege, onions & cheese!
En. Hubby yang buat ni.. :)
Bakar dengan suhu 180 degree selama 20 minit..
~Bukan makan ni je tau. Semalam En. Hubby belikan ayam percik, my favourite.. dan i masak sayur & telur dadar.. Tapi agak mahal la ayam percik tu.. RM5.50 satu ketul.. Terkejut En. Hubby masa bayar.. Dah la beli dua ketul.. jadi RM11.. Mahal kan? Rasa dia okay la..
Lepas ni i nak belajar buat sendiri.. Lebih menjimatkan!
Tapi apa pun alhamdulillah.. murah rezeki di bulan Ramadhan ni.. :)
Salam Zaty...cantik pizza tu..macam ada..kalah pizza hut tu..bagus2 teruskan usaha...usaha tangga kejayaan..kalau suh akak buat blum tentu jadi lagik tu...
ReplyDeleteSalam Kak Kerull.. bulan puase ni semangat tetibe je datang.. abis sume nak try.. pizza sempoi je ni.. hehe..
ReplyDelete