Monday, July 5, 2010

Popia Pisang with Honey

Popia pisang with honey! Inilah appetizer yang kami makan semasa berbuka tadi. My first try.. En. Hubby suka sangat.. :) Dan resipinya..

Bahan2;
Pisang rastali ~ i pakai pisang yang ada.. i rasa kalau guna pisang montel atau pisang berangan lagi sedap
Kulit popia
Margerin untuk menggoreng
Honey

Cara2;
1. Buangkan kulit pisang kemudian balut pisang dengan kulit popia.
2. Panaskan margerin dan goreng sehingga kuning keemasan.
3. Angkat dan toskan.
4. Hidangkan bersama honey atau mengikut kesukaan anda. Kalau ada sos coklat pun sedap!

Popia ni sedap dimakan semasa panas2.. rasanya ranggup dan manis.. lepas ni i nak buat lagi.. dah rasa addicted pula.. tak rugi cuba.. :)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Like This Recipe?

Share |

Search This Blog